Restauratie van smeedwerk

Dick Norg Smederij is gespecialiseerd in restauratie van smeedwerk. In de goed ingerichte smederij wordt oud smeedwerk weer als nieuw.

Het restauratiewerk begint met goed kijken. Dat is het belangrijkste werk bij de voorbereiding van een restauratieproject. Want ieder object is uniek. Restauratie van smeedwerk is dan ook met recht maatwerk.

Restauratie van smeedwerk, hoe gaat dat?

Als het te restaureren object bij ons komt, bijvoorbeeld een hekwerk of ornament, wordt het eerst gereinigd door het te zandstralen. Dit zorgt ervoor dat we precies kunnen zien wat er gerepareerd en gerestaureerd moet worden.  

Restauratie van smeedwerk mag er nooit uitzien alsof het nieuw is. Men moet nog wel kunnen zien dat het smeedwerk oud is. Dit doen we door zoveel mogelijk van het bestaande materiaal her te gebruiken. Soms is het goedkoper om alles nieuw te laten maken, maar dat is niet het doel van restaureren.

Als het smeedwerk is gerestaureerd, wordt het geschoopeerd. Schooperen is een behandeling waarmee een beschermlaag wordt aangebracht op het object. Hiermee wordt het beschermd tegen corrosie. Dit kan de eindlaag zijn, maar meestal worden het na het schooperen nog een grondlaag, verf en een seallaag aangebracht op het object.

Restauratie Van Smeedwerk

Restauratie is onze specialisatie

Dick Norg Smederij heeft veel ervaring met restauratie van smeedwerk. Al veel restauratieprojecten zijn aan Dick Norg toevertrouwd, zoals monumenten, kerken en hekwerken bij landgoederen.  

Meer weten wat Dick Norg Smederij kan doen voor restauratie van smeedwerk?

Neem vrijblijvend contact op met Dick Norg Smederij en vraag naar de mogelijkheden. Of laat je via onze brochure of de fotogalerij inspireren door projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Smederij Dick Norg
Moi, ik ben Dick.

In onze webshop vind je allerlei smederij en tuintechniek producten. Als je hier wat meer over wilt weten kijk dan even op de pagina’s hier onder.