Met een houtkloofmachine kun je eenvoudig boomstammen kloven. Kloven is het in stukken delen van een boomstam zodat het hout wordt gespleten. Een houtkloofmachine bespaart tijd, energie en zorgt dat kloven een simpele klus is!

Resultaat 1–9 van de 22 resultaten wordt getoond

Professionele houtkloofmachine

Binnen de houtkloofmachines is er veel keuze door de diversiteit in machines. Zo zijn er kloofmachines op benzine, maar er zijn ook elektrische houtklovers.

Een belangrijke factor om op te letten bij de aanschaf van een houtkloofmachine is de drukkracht. Zo zijn er kloofmachines met een drukkracht van 5, 7, 8, 16, 22 en zelfs 30 ton!

Houtklovers met een drukkracht van 8 ton zijn de meest verkochte machines. Deze klovers zijn breed in te zetten en kloven stammen tot wel 60cm in doorsnede. Dit is een perfect model voor particulier gebruik.

Liggende en staande houtklovers

Er zijn ruwweg 3 verschillende houtklovers te onderscheiden: staande (verticale), liggende (horizontale) en handmatige kloofmachines. De meest verkochte houtklovers zijn de staande houtkloofmachines.

De staande klovers hebben een drukkracht vanaf 6 ton en zijn geschikt om boomstammen te kloven met een maximale diameter van 40-50cm. Afhankelijk van de drukkracht en de hardheid van het hout, kunnen grotere diameters worden gekloofd.

Liggende houtklovers hebben een drukkracht tussen de 4-7 ton. Daarmee zijn ze geschikt voor het lichtere kloofwerk en stammen tot een diameter van 25-32cm.

Houtkloofmachines online kopen

Wij hebben verschillende houtkloofmachines in ons assortiment van verschillende merken zoals GTM, Jansen en Lumag. De kloofmachines kunnen direct betaald worden, maar wij hebben ook de mogelijkheid om de machines op afbetaling aan te schaffen. Dit geldt niet voor alle modellen, maar staat er duidelijk bij vermeld. Enkele professionele houtkloofmachines zijn alleen verkrijgbaar op aanvraag.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles rond Dick Norg

Tinallingerweg 3a,
9953 TA, Baflo
info@dicknorg.nl
Tel: 0595 – 422 402

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Smederij Dick Norg
Moi, ik ben Dick.

In onze webshop vind je allerlei smederij en tuintechniek producten. Als je hier wat meer over wilt weten kijk dan even op de pagina’s hier onder.

× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday