De tuinfrees is een machine die wordt gebruikt bij het aanleggen van een nieuw gazon of een moestuin. Voor een mooi gazon is het belangrijk dat de grond goed voorbereid wordt. Dit doe je eenvoudig met een tuinfrees.

Toont alle 7 resultaten

Hoe werkt een tuinfrees?

Met een frees krijg je een mooi oppervlak dat makkelijk te bewerken is. Onkruidresten worden stukgemaakt en er komt extra lucht in de aarde wat zorgt voor een groter volume en verbeterde structuur. De grond kan goed loskomen, dit zorgt voor vruchtbare en zaaibare grond. Daarnaast wordt de afwatering verbeterd door het gebruik van een tuinfrees.

Wanneer gebruik je de tuinfrees?

De grond frezen gebeurt gewoonlijk in het voorjaar. De maanden maart en april zijn hiervoor uiterst geschikt. Het is wel belangrijk dat de grond niet nat is tijdens het frezen. De grond kan dan ongeschikt worden voor bevruchting.

Soorten tuinfrezen

Er zijn verschillende soorten frezen. Zo zijn er tuinfrezen op benzine maar ook elektrische tuinfrezen.

Frezen op benzine zijn voornamelijk geschikt voor grote tuinen of percelen. Door de krachtige motor kunnen deze machines zware en harde grond zonder moeite frezen.

Wij hebben verschillende tuinfrezen op benzine in ons assortiment, van onder andere Stihl.

Tuinfrees kopen

Vind jouw nieuwe tuinfrees bij Dick Norg Tuintechniek! We hebben online een ruim assortiment tuinmachines en gereedschappen. Voor tuinfrezen hebben we ook de mogelijkheid om deze te leasen. Al vanaf €15 per maand lease je jouw nieuwe tuinfrees!

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Smederij Dick Norg
Moi, ik ben Dick.

In onze webshop vind je allerlei smederij en tuintechniek producten. Als je hier wat meer over wilt weten kijk dan even op de pagina’s hier onder.