De zeis is een gereedschap dat al sinds de middeleeuwen wordt gebruikt voor het handmatig snoeien van gras. Het is de eeuwenoude voorganger van de bosmaaier en grastrimmer. Sinds het ontstaan is er aan de zeis niets veranderd. Een zeis bestaat uit een scherp gebogen mes dat vastzit aan een steel met twee handvatten. Door de zeis in een zwaaiende beweging door het gras of struikgewas te halen, kun je maaien. Het vergt enige oefening, maar als je het onder de knie hebt is het een leuke manier om gras te maaien en bovenal veel duurzamer dan een gemotoriseerde snoeier!

Resultaat 1–9 van de 32 resultaten wordt getoond

Hoe werkt een zeis?

Struikgewassen of gras maaien met een zeis gaat even snel als maaien met een bosmaaier of grastrimmer. De zeis vergt wat meer techniek en oefening, maar zodra je dit onder de knie hebt ben je met een zeis even snel klaar! Daarnaast heeft het gebruik van een zeis nog een aantal voordelen.

Stille kracht

Een zeis werkt niet op een motor of accu. Snoeien met een zeis doe je helemaal met de hand. Je hoort niets anders dan het snijden van de sikkel tijdens het snoeien. Zo kun je onder het werk genieten van de geluiden in de natuur.

Goede lichaamsbeweging

Jij bent de motor van de zeis. Dus tijdens het snoeien, krijg je voldoende lichaamsbeweging. Hoe dikker het struikgewas, hoe meer kracht je nodig hebt. Als je de beweging van het snoeien op de juiste manier doet, zorg je ervoor dat het scherpe blad het meeste werk voor je doet.

Eenvoudig in het onderhoud

Waar een grasmaaier regelmatig onderhoud nodig heeft, hoeft bij een zeis alleen het blad altijd zo scherp mogelijk te zijn. Slijp het blad regelmatig met een zeisenstrijker om het blad altijd vlijmscherp te houden!

In alle formaten

Zeisen zijn er in groot en klein. De grote zeisen zijn perfect voor graskanten en onkruid. Een grote zeis wordt ook wel een zeisboom genoemd. Voor slootkanten en hoog gras kun je het beste de slootzeis gebruiken. Voor lichtere begroeiing is een lange zeis met een blad van 75 cm geschikt. Hiermee kun je met grote halen grote oppervlakten maaien. Voor het precieze werk kun je het beste kiezen voor een grassikkel of handzeis.

Zeis kopen?

In onze webshop vind je verschillende soorten zeisen en bijbehorende accessoires. Wil je graag een zeis kopen, maar weet je niet welke zeis het meest geschikt is? Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel! Daar leggen we je graag alles uit over de zeis, doen voor hoe het moet en geven advies over de beste zeis voor jou!

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alles rond Dick Norg

Tinallingerweg 3a,
9953 TA, Baflo
info@dicknorg.nl
Tel: 0595 – 422 402

Winkelwagen

0
image/svg+xml

No products in the cart.

Verder winkelen
Smederij Dick Norg
Moi, ik ben Dick.

In onze webshop vind je allerlei smederij en tuintechniek producten. Als je hier wat meer over wilt weten kijk dan even op de pagina’s hier onder.

× WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday