Ambachtelijk smeedwerk

Gesmeede spijkers, muurankers en decoraties voor authentiek hekwerk. Ambachtelijk smeedwerk waar een goede portie vakmanschap voor nodig is.

Smeden is dan ook een oeroud ambacht, maar de resultaten zijn vaak eigentijds. Smeden is een techniek om ijzer te bewerken. Het ijzer wordt verhit in het vuur, waarna het in de gewenste vorm wordt gebracht met een hamer op het aambeeld. Het klinkt eenvoudiger dan het is, maar Dick Norg Smederij beschikt over het benodigde vakmanschap voor ambachtelijk smeedwerk.

 Ambachtelijk smeedwerk van Dick Norg Smederij uitgelicht

  • “Een meesterlijk stuk baluster met leuningwerk”
    – Koos Beukema van camping ‘Maarlandhoeve’ in Uithuizen deed naar volle tevredenheid een beroep op het vakmanschap van Dick Norg Smederij
  • Een muuranker verbond vroeger de balken van de verdiepingsbalklaag aan de gevel bij onder andere huizen en boerderijen. Tegenwoordig gebruiken we ze vooral voor de sier of bij restauraties. De muurankers van Dick Norg zijn handgesmeed in het smidsvuur.

Meer weten wat Dick Norg Smederij kan betekenen op het gebied van ambachtelijk smeedwerk?

Neem vrijblijvend contact op met Dick Norg Smederij en vraag naar de mogelijkheden. Of laat je via onze brochure of de fotogalerij inspireren door projecten die we recentelijk hebben uitgevoerd.